billig resa till Barcelona

Så gör du för att hitta en riktigt billig resa till Barcelona!

Vad sägs om att åka på en billig resa till Barcelona?En härlig storstadssemester är något som är populärt bland många människor och där Barcelona verkligen är staden att besöka. Under covidpandemin har tyvärr många av oss fått ställa in bokade resor och skjuta fram sina planer, men snart hoppas vi att läget är bättre i världen så att vi återigen kan ge oss ut för att uppleva allt vi längtat efter i snart två år.

Barcelona är inte direkt någon billig stad men önskar man spara in pengar genom att kunna hitta en billig resa till Barcelona så bör man alltid välja att boka sin resa via ResaTillSpanien.se, här finns alltid klipp att göra när det gäller både flyg, hotell och utflykter till Barcelona, som det också gör till andra resmål i Spanien.

När man vill åka iväg på en härlig weekendresa till Barcelona som finns att hitta så har man ofta en begränsad tid på sig att uppleva allt man vill. Många reser över en långhelg och ibland kanske man bara har helgen på sig att uppleva Barcelona innan det är dags att flyga hemåt igen.

Att vara strukturerad och förberedd inför sin kommande resa till Barcelona är därför alltid rekommenderat. För att hjälpa dig och alla andra som knappt kan vänta på att få packa resväskorna och njuta av allt det fantastiska som Barcelona har att erbjuda så får ni här våra bästa Barcelona-tips!

En billig resa till Barcelona men med massor att se och göra!

Den mest välkända gatan i Barcelona som vimlar av folk under stora delar av året är La Rambla. Är man i Barcelona är den svår att missa, gatan fullkomligt pulserar och det verkar som att den aldrig sover. Man börjar med fördel att strosa längs La Rambla från torget som heter Placa de Catalunys och avslutar i hamnen.

Ett annat måste under en billig resa till Barcelona är Antoni Gaudis mest kända mästerverk; La Sagrada Familia, som utan tvekan är Barcelonas stolthet. 1882 började man bygga kyrkan och än är den inte färdig men det sägs att den ska vara klar 2026, vilket är hundra år efter arkitektens död. Kyrkan är fantastisk att se utifrån men vill du in och titta bokar du med fördel en biljett innan du kommer dit.

Det är lätt att förstå att Picassomuseet är en av Barcelonas mest besökta sevärdheter. Här finns över 4000 av Pablo Picassos kända mästerverk och museet i Barcelona är det enda som Picasso själv var med och startade. Om du är beredd på att köa är det fritt inträde efter klockan 15.00 på söndagar.

Man får inte heller missa de Gotiska kvarteren under en weekendresa till Barcelona. Det är lite som att befinna sig i en sagovärld när man kommer till gränderna i det historiska kvarteret Barri Gotic. De gotiska kvarteren bjuder på trånga gränder, fina restauranger, ett myllrande folkliv och medeltida byggnader.

Är man en fotbollsfantast får man inte heller missa att besöka Barcelonas fantastiska arena, Camp Nou. Det är den största arenan i Europa och rymmer cirka 99.000 åskådare. Förutom fotboll och sportevenemang används den också till konserter. Här finns även ett museum att besöka som kan vara spännande även om man inte är en FC-Barcelona supporter.