ekonomisk situation med tom plånbok

En ekonomisk situation jag inte vill hamna i igen

För några år sedan så hamnade jag i en akut ekonomisk situation som var allt annat än bra. Hur jag än vände och vred på min ekonomi så gick inte min budget ihop för att jag skulle ha råd att kunna laga min gamla Volvo. Faktum var till och med att det skulle kosta mig mera pengar att laga bilen än vad det skulle göra att köpa en bra begagnad bil.

För många så kan det verka som ett lyxproblem med att äga en bil, dock så är det tyvärr inte alla som bor i storstaden och har tunnelbanor, tåg och bussar runt mer eller mindre varje knut. Numera bor jag själv i huvudstaden, något jag dock inte gjorde där och då när jag bodde i norrlands inland, och helt enkelt var tvungen att ha bil för att kunna ta mig till och från jobbet.

Hur som helst, då jag också under det föregående året heller inte hade haft några större intäkter att tala om så blev mitt alternativ helt enkelt att söka efter ett fördelaktigt lån på snabblanet.nu. Tjänsten är gratis att använda sig av och där jag verkligen tog mig tid att jämföra lån och långivare mellan varandra, jag gjorde verkligen min hemläxa så noga jag bara kunde, något jag verkligen är tacksam för idag att jag gjorde.

Detta bör du se över när du behöver låna pengar omgående

Nu har vi alla såklart olika ekonomiska förutsättningar samt olika behov och önskemål, men för mig personligen så fanns det där och då vid min ekonomiska situation vissa faktorer som var viktigare än andra, jag fokuserade på:

  • Att kunna hitta ett lån med lägsta möjliga effektiva räntekostnad. För alla som alltid undrat vad en effektiv räntekostnad egentligen innebär så är detta den totala kostnaden för ett lån uttryckt som en årsränta i procent. I den effektiva räntekostnaden så ingår ALLT, vilket innebär den räntekostnad som banken eller långivaren kan erbjuda dig ihop med eventuella övriga kostnader som uppläggningsavgift och aviavgifter. 
  • Viktigt för mig var också att kunna låna det faktiska belopp jag ville för att köpa mig den bättre begagnade bilen jag hittat.
  • Jag var i behov av en snabb utbetalning, dels för att jag var tvungen att kunna åka mina 10 mil tur och retur till mitt arbete varje dag men också för att bilen jag hittat inte skulle hinnas köpas av någon annan.

Tänk även på detta vid en tuff ekonomisk situation

Alla kan vi hamna i en ekonomisk situation som kan göra att vi behöver låna pengar omgående, den enes situation är hellre aldrig den andres lik, något som jag tycker att vi alltid behöver komma ihåg och i och med detta heller aldrig döma någon vars situation vi kanske inte vet ett dugg om. Om du någon gång själv ställs inför en ekonomisk situation där du behöver låna pengar så rekommenderar jag dig att:

  • Lånet är ingenting annat än absolut nödvändigt.
  • Ta den tid det krävs för att jämföra lån och långivare med varandra, detta är alltid värt det då det finns gott om tusenlappar att kunna spara.
  • Glöm inte att läsa långivarnas finstilta villkor.
  • Gör på förhand upp en budget så att du är säker på att du kommer att kunna återbetala lånet varje månad tills dess att det är helt återbetalt.