spaterapeut utbildning

Spaterapeut utbildning på Gran Canaria- mitt bästa beslut någonsin

En fantastisk spaterapeut utbildning på Gran Canaria

Jag hade länge och väl funderat på att gå en spaterapeut utbildning på distans. Som alltid när jag ska handla eller göra något så är jag riktigt noga med att göra min research-alldeles för noga enligt vissa ha ha.

Efter min obligatoriska research och efter att jag fått ett tips av min väninna Amelie så föll valet till slut på Massage & Spaskolans spaterapeut utbildning på hör och häpna, Gran Canaria.

Ett beslut som jag måste ranka som mitt absolut bästa beslut någonsin. Ta del av mitt blogginlägg och mina tankar kring min spaterapeut utbildning här nedanför.

Den perfekta mixen av sol och studier

Jag har alltid varit intresserad av skönhet, hälsa och välmående. Att kunna kombinera mitt intresse med att faktiskt få ett diplom från en riktigt bra spaterapeut utbildning är något som jag också kommer att ha stor nytta av i framtiden.

Detta gäller oavsett om jag väl beslutar mig för att starta eget inom branschen, söka jobb som anställd, eller bara om jag vill ha en utbildning som jag kommer att kunna dra nytta av för egenvård och för att kunna hjälpa nära och kära. Vad jag än väljer att göra så känns möjligheterna helt enkelt oändliga, och visst gör heller inte ny kunskap ont att bära!

Min spaterapeut utbildning hos Massage & Spaskolan visste jag också på förhand skulle bli riktigt intensiv men ändå med en perfekt mix av studier ihop med härligt sol och bad, jag kan lugnt säga att jag inte blev ett dugg besviken. Så hur såg då mina 10 intensiva skoldagar ut hos Massage & Spaskolan på Gran Canaria:

 • 08:00. Skoldagen började. Eventuella frågor från gårdagen gicks igenom av vår svenska lärare Tamy och vi repeterade moment från dagen innan. Ett helt perfekt upplägg enligt mig medan kunskapen är färsk och när det behöver tränas som allra mest.
 • 09:00. Teori och genomgång av nya moment (som tex. hudtyper, spamassage, spamanikyr, spapedikyr m.fl).
 • 09:45- ca. 12:00-13:00. Praktiskt utförande av alla moment. Här fick man själv utföra behandlingar på andra kursdeltagare och på klienter som bokat elevbehandlingar. 
 • 13:00 och framåt, självstudier. 
Den sista utbildningsdagen så hålls både ett teoretiskt- och ett praktiskt prov. Klarar man dessa så får man man också sitt kursdiplom till Diplomerad Spaterapeut. Hänger man bara med på utbildningen, lyssnar och antecknar samt pluggar själv 2-3 timmar per dag så ska det inte vara några som helst problem att man inte lämnar Gran Canaria med en spaterapeut utbildning och ett kursdiplom i högsta hugg.

Detta gillade jag allra bäst

Alla som är intresserade av att själv gå en spaterapeut utbildning behöver såklart göra sin egen research gällande alla detaljer och moment som är allra viktigast för dom. För mig personligen så passade Massage & Spaskolans spaterapeut utbildning allra bäst, fördelarna som jag gillade mest med utbildningen var:

 • Professionella lärare som klart och tydligt kunde förklara momenten i teorin precis som man även kunde visa de i praktiken.
 • Massage & Spaskolan tar numera endast emot max 8 elever per utbildningstillfälle. Detta gör att läraren hela tiden hinner med att se och hjälpa varje elev i varje delmoment. Detta gör också att man på 10 intensiva dagar hinner lära sig så otroligt mycket mera än vad man kan göra hos andra utbildare som kanske har 30-35 elever och endast en enda lärare per klass.
 • Teoretiska självstudier kan göras där man själv vill. Kan det bli bättre än att ligga vid poolen eller direkt på stranden och läsa om alla stegen i hur man tar hand om sin hud på bästa sätt eller om hur man utför en spamanikyr? Nope, ett helt suveränt upplägg där man som elev får ta eget ansvar för sina studier och där man samtidigt kan få ta del av Gran Canarias härliga klimat.
 • Elever som går hos Massage & Spaskolan har förtur när de behöver anställa spaterapeuter och massörer till sina olika mottagningar runt om på Gran Canaria. Detta var inget som var aktuellt för mig, inte just nu åtminstone, men som såklart flera andra kursdeltagare uppskattade.
 • Skolan hjälper till att hitta ett prisvärt och bra boende på promenadavstånd från skolans lokaler, ett boende som man sedan betalar själv. Jag uppskattade verkligen att ha max. 5 minuters promenad till skolans lokaler från mitt lilla hotell.
 • Massage & Spaskolan har inte bara fasta utbildningsdatum utan erbjuder även flexibla kursdatum där man som elev kan bestämma själv när man ska komma ner för att gå sin spaterapeut utbildning. Detta kräver att det är minst 2 kursdeltagare per tillfälle men det gör också att man som elev kan anpassa sin spaterapeut utbildning efter vad som passar ens eget tidsschema samtidigt som man också kan spara en bra slant på köpet i sitt val av flyg.
 • Utbildningens pris, från 9 995:-, är riktigt bra i jämförelse med många andra utbildares priser.

Bra att tänka på om du väljer att gå din spaterapeut utbildning på Gran Canaria

Jag har verkligen bara fantastiskt bra saker att säga om Massage & Spaskolans spaterapeut utbildning på Gran Canaria. Ett par saker som dock kan vara bra att veta om ifall man själv går i samma tankar som mig med att välja samma utbildare, så är detta är en intensivutbildning under 10 dagar.

Under dessa 10 dagar hinner man såklart också njuta av Gran Canarias klimat men då dagarna på skolan är riktigt intensiva så rekommenderar jag verkligen att man har sitt huvudfokus på sin utbildning.

Teoretiska självstudier kan man som sagt göra direkt vid poolen eller stranden om man vill men det som är viktigt är att man också pluggar sitt kursmaterial utanför skolans lokaler. Jag snittade c:a 2-3 timmars teoretiska studier per dag och hade inga problem att klara skolans krav på det avslutande teoretiska och praktiska provet.

Ta med dig något lätt att äta och vatten att dricka till skolan. Man äter, dricker och går på toa när man behöver det under utbildningens gång, detta är viktigt att göra då det inte hålls några långa raster utan tiden man är på skolan varje varje dag (c:a 08:00-12:00 ish).

Skulle du ha några frågor eller funderingar kring utbildningen, mejla mig så hjälper jag gärna till med alla de frågor som jag kan besvara.

1 reaktion på ”Spaterapeut utbildning på Gran Canaria- mitt bästa beslut någonsin”

 1. Pingback: Letar du efter en present till flickvän? Här får du 12 fantastiska tips!

Kommentarer är stängda.