hudvård

Glöm inte bort att ta hand om din hud i höst!

Sommaren är slut, kanske har vi skapat nya och fina minnen med människor vi bryr oss om. Kanske har vi fått uppleva nya saker och sett nya platser. Vi har säkert ätit och druckit gott och unnat oss saker som får oss att må bra. Solen har helt säkert lyst på oss och gett oss en fin solkysst hud som skvallrar om sommarens lata dagar.
Men som vi alla vet, är sommaren kort och plötsligt har den övergått till lite kyligare och mörkare dagar.

Hösten brukar ofta smyga sig på och även om den kan vara ganska mysig med löv i fina färger, brasor i husen och promenader i skogen för att plocka smaskiga kantareller finns det också en del vi behöver tänka på. I alla fall när det kommer till vår hud, som under hösten har lite andra behov än vad den har haft under sommaren.

Hur vårdar jag min hud under de kalla månaderna?

Under hösten och vintern är det många som upplever att deras hud blir både torr och lite narig, det kan upplevas svårt att hålla den återfuktad. Det finns en hel det vi själv kan göra utan att koppla in experter som exempelvis en hudterapeut. Det första du kan göra är att undvika att duscha och bada för mycket, detta sliter nämligen på hudens naturliga skydd.

På vintern och hösten behöver vi inte duscha lika ofta som vi gör på sommaren eftersom vi inte svettas lika mycket och därför kan känna oss fräschare längre. Skapa en hudvårdsrutin med produkter som är bra för just din hud, på apoteket är de kunniga och kan ofta hjälpa dig med vilka produkter just du behöver.

Gör gärna peeling till en del av din hudvårdsrutin, den hjälper dig att få bort det yttre hudskiktet. Att få bort det yttre hudskiktet är viktigt för att produkterna som ska återfukta ska få fäste. Har du torra händer är det en bra ide att använda diskhandskar när du tvättar och diskar. Det kan också vara bra med vantar när du är ute som skyddar dina händer från kylan.

Att välja en god och närande handkräm som tränger in ordentligt är också bra. Handkrämen används med fördel under hela dagen och även innan du lägger dig. När det kommer till hudvårdsprodukter så finns det ett helt hav att välja på och i alla prisklasser. Det bästa man kan göra är att prata med sitt apotek eller en hudterapeut som kan hjälpa dig att ta fram produkter som passar just dig och som är i din prisklass. Dyrast är långt ifrån alltid bäst.

1 reaktion på ”Glöm inte bort att ta hand om din hud i höst!”

  1. Pingback: Spaterapeut utbildning på Gran Canaria- mitt bästa beslut någonsin

Kommentarer är stängda.