gasolgrill

Gasolgrill vs. Kolgrill, vad ska man välja?

Du drömmer dig tillbaka till sommarens ljumma kvällar. God mat i goda vänners lag och allmänt välbefinnande. Du har fortfarande kvar alla fantastiska middagar i färskt minne. Det vattnas i munnen när du tänker på den goda grillade biffen du åt eller den färska fisken som du lade på grillen tillsammans med alla de fantastiska grönsakerna för säsongen. 

Kanske tänker du också på barnens stora glädje när de får grilla sina marshmallows, den är obetalbar!
Bara för att sommaren är slut så innebär det inte att du måste sluta med att grilla. Oavsett om du bor i lägenhet eller villa så kan du oftast använda din gasolgrill året runt. Tänk att kunna förlänga sommarsäsongens grillning till året-runt-grillning. Jämfört med t ex en kolgrill är möjligheterna många fler till att förlänga grillsäsongen.

Kolgrill vs. Gasolgrill

Många älskar smaken av grillat men helst ska det vara kolgrillat… Om du har en kolgrill kan det vara så att du även sommartid måste undvika att använda denna. Råder det eldningsförbud så ska du vara uppmärksam på att detta även gäller användandet av kolgrillar. Eftersom det då kan finnas risk att glöden sprider sig och kan tända eld i skog och mark. Det finns dock få saker som slår doften från en väldoftande kolgrill. En annan sak som jag personligen tycker är bättre med en kolgrill är ljudet som uppstår från det som grillar, ljuv melodi i mina öron.

Askan från en kolgrill får du heller inte slänga i dina vanliga sopor utan den måste tas om hand på ett speciellt sätt för att inte skada miljön och naturen. Att elda med kolgrillar i flerfamiljshus är oftast inte heller tillåtet.
Däremot om du har en gasolgrill, då är möjligheterna många att du ska kunna använda den året runt. En ytterligare stor fördel med en gasolgrill är att du slipper vänta på att det ska bli perfekt grillglöd som när man grillar med en kolgrill, med en gasolgrill så är det oftast klart att börja grilla inom ett par minuters tid.

Du kan fortsätta att njuta av alla delikatesser du kan göra genom att grilla. Ta bara något så gott och läckert som en egen grillad hamburgare med alla tillbehör du kan göra själv. En hamburgare behöver inte alltid vara gjord av kött. Det finns otaliga varianter på temat, som t ex att göra en läcker halloumiburgare eller vegoburgare om du skulle vilja. Valet finns såklart också alltid att lägga på en massa andra nyttigheter på gasolgrillen om man skulle önska det.

Njut grillat året runt men tänk även på detta

Njut av grillat året runt, vilken känsla! Några saker som är bra att ha i bakhuvudet när det gäller gasolgrillar är att kontrollera gasolmängden innan du börjar grilla. Det är alltid lika irriterande när gasolen råkar ta slut mitt i en grillning! Att också göra en noggrann genomgång av hela gasolgrillen, inklusive alla slangar och fästen, någon gång varje år är en mycket bra rutin att ha i minnet.

Slangen kan torka lätt och fästena kan i värsta fall lossna och förorsaka bränder. En rutin för att undvika sådana onödiga händelser är bra att ha i åtanke. Detta gör att du kan undvika oförutsedda händelser och bara sätta i gång att njuta av möjligheten att kunna grilla med din gasolgrill året runt!

Att ha en gasolgrill som är lätt att flytta runt genom att den också är försedd med hjul är också bra. Tänk även på vilken grillyta som är nödvändig, d.v.s hur många personer det är som du ska grilla till. En gasolgrill som har 4-6 brännare är bra när du ska grilla till flera och när du vill att det grillade ska kunna hålla en jämn och bra temperatur eller när maten blir klar i olika tid.

Att rengöra gasolgrillen noga efter varje grillning är såklart också viktigt precis som det är att skydda sig med förkläde, grillhandske och bra grillredskap.