Squalan – Vad är det och vad används det till?

Det pågår hela tiden omfattande forskning inom skönhetsindustrin och området hudvård. På senare år har man upptäckt en produkt som är vegansk och utvinns som en olja ur växter. Produkten heter squalan. Squalan används för hudvård, både i ansikts- och kroppskrämer. Den finns också som ett aktivt ämne i olika serum för ansiktet. Squalan utvinns ur sockerrör. Upptäckten och utvinningen är revolutionerande inom området.

Två väninnor, tillika experter inom hudvård, hade som alla andra inom skönhetsindustrin länge letat efter den perfekta ingrediensen för att kunna tillverka en produkt för huden som gör att huden behåller sin elasticitet och ungdomliga lyster. Av en händelse upptäckte de denna perfekta formula för huden. Ämnet finns naturligt i vår kropp. Vid en viss ålder, oftast omkring 30-årsåldern minskar ämnet naturligt i kroppen och sätter i gång hudens eget åldrande.

100 % växtbaserad och vegansk

Squalan är en 100 % växtbaserad och vegansk ingrediens. Det innehåller inga parabener eller alkohol och har inte heller använts i tester på djur. Det fantastiska med denna produkt är också att den är en s.k. adaptiv ingrediens, som alltså anpassar sig till din hy oberoende av vilken typ av hy du har.

Detta gör att den är så väl fungerande på alla typer av hy, dina torra hy återfår fukten och din feta hy får en mycket bättre struktur och utseende. Vid regelbundet användande uppe i åldrarna kan din hy återfå sin naturliga, ungdomliga lyster. Squalan olja är en “torr” olja som snabbt absorberas av din hud och som låter din hud andas. Oljan är inte heller kompakt så att den täpper till dina porer utan lämnar ytan på din hud torr och fin efter appliceringen.

Antiinflammatoriska egenskaper

Squalan påstås också vara en av hemligheterna bakom Jennifer Lopez bibehållande av sin skönhet. Produkterna som innehåller squalan olja har både antiinflammatoriska egenskaper samtidigt som de sägs förhindra hudens åldrande. Regelbunden användning av produkter som innehåller squalan rekommenderas för att bibehålla hudens elasticitet och ungdomliga utseende.

Med sina goda egenskaper är squalan en ingrediens som sägs lindra acne och rosacea, den kan hjälpa vid psoriasis men även om du har torr och kliande hårbotten som kan förorsaka mjäll och skorv. Med denna produkt har du möjlighet att åtgärda många vanligt förekommande hud- och hårbottenbesvär.

På grund av sina naturliga egenskaper är squalan även ett ämne som är väl fungerande i naturens kretslopp och som du kan använda med gott samvete utan att behöva vara orolig för att det har en negativ påverkan vare sig på miljön eller på din kropp.