massagestolen

Få bättre hälsa genom att investera i en massagestol!

Kanske har du någon gång unnat dig själv ett besök hos massören, och gått därifrån nästan som en ny person. Och att det känns så är inte så konstigt, för inte nog med att massage är skönt och mjukar upp musklerna – det har visat sig förbättra hälsan och välmåendet på flera olika sätt.

Det finns flera studier som visar på att massage förbättrar välbefinnandet hos personer som lider av depression, ångest och och annan psykisk ohälsa. Detta beror på att hormonerna serotonin, dopamin och oxytocin, som har effekt på vårt välmående, frigörs vid massage. När kroppen utsätts för beröring och hormonerna frigörs minskar även stressen, då kortisolnivåerna sjunker. Likaså kan regelbunden massagebehandling ge positiv effekt hos personer som har mycket humörsvängningar och oroskänslor.

Huvudvärk och immunförsvaret

Väl känt är att massage mjukar upp musklerna i kroppen, och kan lindra skador och värk. En sådan typ av värk är spänningshuvudvärk, som uppkommer av bland annat muskelspänning, stress och oro. Vid massagebehandling behandlas alltså alla dessa problem, och resultaten går att se redan efter någon vecka.

Även personer med migrän har upplevt att massage har gett positiva resultat, där migränanfallen minskat och sömnen förbättrats. Att sömnen förbättras är återigen tack vare utsöndringen av oxytocin, som verkar lugnande.
Något som inte är så känt är att regelbunden massage också kan påverka kroppens immunförsvar, förbättra balansen och öka blodcirkulationen.

I en amerikansk massagestudie visade det sig att deltagarna hade fått ökat antal vita blodkroppar, vilket är en vital part i immunsystemet. I och med att också blodcirkulationen ökar av massage stärks immunförsvaret, och det autoimmuna tillståndet blir bättre.

Smärtlindring och återhämtning

Och så till det självklara: massage lindrar smärta och gynnar musklerna. Troligen har du bett om massage när du skadat dig eller haft träningsvärk, och anledningen till att det hjälper är att det utsöndras endorfiner, smärtstillande hormon, vid en sådan behandling. Dessutom blir läkningsprocessen bättre i och med att massagen bidrar till en ökad blodcirkulation. Det beror på att syretillförseln till musklerna ökar, vilket gör både återhämtningen och läkningen snabbare.

Massage - vardagslyx

Visst låter det nästan för bra för att vara sant? Att massage skulle ha sådana effekter på så många olika områden av kroppen och hälsan är det dessvärre få som är medvetna om, och därför inte heller fått uppleva alla dessa fördelar. Många har dessutom bilden av att massage måste vara något dyrt, som man unnar sig vid särskilda tillfällen, men faktum är att detta inte behöver vara fallet. Med en egen massagestol hemma har du tillgång till massage dygnet runt, vid alla tillfällen, och utan dyra kostnader! Mer vardagslyx än så får du leta länge efter!