hösttrender

Hösttrender 2022 som du absolut inte får missa

Även om vi i allra högsta grad fortfarande njuter full ut av några sköna sommarmånader så nalkas snart ändå hösten med sin fina och krispiga höstdagar. Inte lika välkommet av alla kanske men många gillar årstidernas skiftning och finner en charm i alla.

Det som är extra kul med att våra årstider skiftar så i väder och vind är att vi kan ta del av allt läckert mode som finns på marknaden. När sommaren och våren kommer brukar man vara ganska trött på tjocka jackor och tunga stövlar. Precis likadant känns det för många när sommaren är över, då längtar man efter heta hösttrender och lite nytt mode med nya designer och nya läckra färger.

Heta hösttrender som du ska hålla utkik efter

Vad är det då för hösttrender som gäller? vad är inne och vad är helt nytt?  Hösttrender och modet under 2022 bjuder på en spännande mix av allt från trendfärgen chokladbrun till det heta inne-plagget just nu, dunjackan. Det kan för många vara skönt att veta att vi även känner igen en hel del hösttrender från föregående år, vilket både är klimatsmart och miljömedvetet. 

En annat plagg som även är en hösttrend under 2022 är onepiecen. Dock så är hösten och vinterns one-piece betydligt mer kroppsnära och gärna stickade, mönstrade och till och med transparent spets. Det betyder att vi kan ha en one-piece till varje tillfälle. Allt från mys-plagg till vardags till fest, perfekt om man är ett fan av one-piecen.

Paljetter, glitter, höga klackar och glamour gör åter entré i våra liv och är en solklar hösttrend 2022. Det kanske många ser fram emot efter en lång tid av pandemi där vi inte har haft så många tillfällen att klä upp oss. Även den plisserade kjolen är tillbaka i olika längder. Lång, kort, klassisk eller elegant, allt funkar i höst och vinter.

Finns det för övrigt något roligare än att hitta massor av härlig mjuka julklappar under granen på julafton? Detta är åtminstone något som många av oss kvinnor verkligen tycker. När det gäller julklappstips till pojkvännen så kanske det är andra julklappar som hellre föredras men där allt från en väldoftande parfym till snygga märkesunderkläder eller där kanske till och med någon rolig teknikpryl kan passa alldeles utmärkt.

Inredningstrender under hösten och vintern 2022

En hösttrend och vintertrend som vi kommer att se ännu mer av i våra hem, är trä i våra inredningsdetaljer och möbler. I Sverige är trä-trenden verkligen het just nu och det kan bero på att vi redan har en stark koppling till naturen utanför.

Grön är en färg som började bli populär redan i våras men nu under hösten tar den ett ännu starkare grepp runt vår inredning. Flera nyanser av grönt syns i inredningen under hösten och vintern såsom brunt-grönt och mossgrönt.

En växande hösttrend inom inredning och som många väljer att lägga allt större fokus på är hemmakontoret. Fler och fler har på grund av pandemin tvingats jobba hemifrån och många kommer att fortsätta med det även fast restriktionerna har släppts. Nu är det ergonomiska och multitasking möbler som gäller i allra högsta grad och där det är bekväma och snyggt stilrena möbler som står i fokus.