roliga sällskapsspel

Dessa roliga sällskapsspel får du inte missa

För många så är roliga sällskapsspel lika självklart under julen som både tomten och pepparkakorna. Det är liksom inte jul innan man har spöat pappa eller farmor i något av alla de spel som alltid spelas under julen. Ofta sitter man och spelar samma roliga sällskapsspel men kanske även aningen uttjatade spel som har spelats de senaste tjugo åren.

Även om traditioner är både kul och viktigt så finns det ju ingen anledning att de inte kan ändras eller läggas till några nya. Vill familjen ha en utmaningen eller vill ni introducera nya spel som hela familjen kan delta i så finns det några sällskapsspel som ni inte får missa.

Hysteriskt roliga sällskapsspel som garanterar många skratt

Är ni en familj som älskar att diskutera och debattera i olika frågor, då är det här det rätta spelet för er. “Debattera mera” heter det här spelet som passar bäst i familjer där barnen är lite äldre och där det är högt i tak. Här ska ni nämligen besegra varandra med finurliga strategier och sylvassa kommentarer. Skratten brukar eka när det här spelet står på bordet.

Ett annat roligt sällskapsspel som garanterat leder till högljudda konversationer och många skratt är “Sällskapsspelet”. När ni spelar det här spelet lär ni känna varandra bättre genom att svara på tokiga frågor och föra knasiga diskussioner. Några exempel på frågor är; “vad skulle du ändra om du fick leva om de senaste två åren?” och “Vilken sport skulle vara roligast att titta på om alla tävlande var berusade.”

Vill du skapa lite spänning under juldagarna så ska du satsa på “Exit det hemliga laboratoriet”. Det är ett spel där du och dina med och motspelare löser spännande gåtor för att ta er ut ur det låsta rummet. Detta spelet är en riktig rysare som på ett perfekt sätt har skapat en känsla av att vara inlåsta tillsammans i ett Escape Room.

Sällskapsspelen där de mindre barnen kan vara med

Finns det mindre barn som ska delta i sällskapsspelen så är det en bra ide att välja något av alla roliga sällskapsspel som är mindre avancerade. “Den försvunna diamanten” är ett roligt och spännande spel för alla åldrar. Här handlar det om att leta upp diamanten som är försvunnen i Afrika. Den som först hittar den stora diamanten och lyckas ta sig tillbaka till sin startplats har vunnit. Här kan ni spela upp till fem personer och speltiden är cirka 30 minuter.

Har ni rastlösa barn eller behöver ni röra på er efter all julmat så är “Twister” det perfekta spelet för hela familjen. Här tävlar ni om att hålla balansen bäst och hitta lösningar på de positioner du är tvingad att ställa dig i. Du tävlar med hjälp av hela din kropp där dina händer och fötter är viktiga verktyg.