hår

Så håller du ditt hår friskt och fräscht i vinter

Vintern närmar sig och för automatiskt med sig kallare väder. För att hålla sig frisk och pigg även under vinterhalvåret så använder de flesta av oss en mössa eller någon annan typ av huvudbonad. När vi stänger in håret på detta sätt, så händer det allt för ofta att håret blir livlöst och tråkigt.

För att undvika att håret tar alltför mycket stryk under vintern kan man tänka på några enkla knep och råd som man lätt kan åtgärda själv. Detta kan man även tänka på under andra tider på året, men det kan vara extra viktigt på vintern.

Massor av håriga tips!

1.Tvätta inte håret alltför ofta. Många tvättar håret varje dag, men enligt experter så sliter detta onödigt mycket på håret. En till två tvättar per vecka ska normalt vara tillräckligt och gör att du inte sliter för mycket på håret i onödan.
2. Undvik att tillföra allt för mycket värme till håret, genom att t ex använda hårfön eller värmeborste. Låt gärna håret lufttorka när du har tillfälle till det.
3. En hårinpackning av god kvalitet är en väl värd investering. Gör en inpackning ungefär en gång i veckan. Låt inpackningen sitta i håret 10-15 minuter och skölj därefter ur den och använd sedan balsam som vanligt efteråt.
4. Borsta håret försiktigt, dvs du ska inte slita och dra i håret utan borsta med lugna och jämna tag. En hårborste av god kvalitet kan säkert din frisör tipsa dig om.
5. Klipp gärna håret i topparna med jämna mellanrum, har du mellanlångt hår ner till axlarna så kan det vara bra att klippa topparna ungefär varannan månad.
6. Tänk på att generellt använda hårprodukter av god kvalitet, speciellt för din hårtyp. Dessa produkter är framtagna för att vårda håret på ett bra sätt och torkar inte ut eller förstör ditt hår på samma sätt som kanske de billigaste hårprodukterna som du kan köpa i t ex matvarubutikerna.
7. Du kan även testa att köpa vitaminer i form av tabletter, som sägs ha effekt på ditt hår och som gör att håret ser friskare ut. Det kanske inte funkar för dig, men det kan vara värt att pröva om du tycker att ditt hår är livlöst och saknar glans. 

Med dessa handfasta råd har du en god början till ditt friskare vinterhår. Du behöver egentligen inte lägga ner mycket extra tid för att göra dessa saker utan du kan införa de här rutinerna i vardagen. På detta vis kan du vårda ditt hår och hålla det fräscht på bästa möjliga sätt, även under vintern.